نایب رئیس انجمن علمی طب ایرانی تاکید کرد که انجام حجامت در فصل بهار توصیه‌ای فردی نیست و مردم باید در صورت تشخیص پزشک این اقدام را انجام دهند.
 
دکتر نفیسه حسینی یکتا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ضروری بودن یا نبودن انجام حجامت در فصل بهار گفت: بر اساس دیدگاه طب ایرانی ما در زمستان با فسردگی و فشردگی مواد روبرو هستیم، اما در فصل بهار در بدن انسان غلیان مواد اتفاق می‌افتد؛ یعنی مشابه آنچه در عالم بیرون وجود دارد، در بدن نیز مشاهده می‌شود. در بهار احتمال بروز بیماری‌هایی مانند آلرژی، جوش صورت و التهابات پوستی بیشتر است؛ بنابراین در این فصل نیاز به پاکسازی بدن از مواد زائد بیشتر می‌شود. با توجه به همین موارد این باور در مردم ایجاد شده است که در بهار همه می‌توانند حجامت کنند تا مواد زائد از بدن خارج شود، اما این توصیه‌ای کلی و با توجه به فصل بهار است و فردی نیست.
 
نایب رئیس انجمن علمی طب ایرانی در ادامه تصریح کرد: در همین فصل که احتمال احتیاج به حجامت بیشتر است، افراد با توجه به مزاج و شرایط بدنی خود در صورتی که پزشک تشخیص داد می‌توانند حجامت انجام دهند. احتمال نیاز به حجامت در افرادی که مزاج گرم و تر دارند، بیشتر است. افراد دیگر نیز نسبت به سایر اوقات ممکن است به حجامت بیشتر نیاز داشته باشند، اما این موضوع به هیچ عنوان توصیه‌ای عمومی نیست.
 
حسینی یکتا درباره کسانی که مجاز به تشخیص ضرورت حجامت در افراد هستند، توضیح داد و گفت: در حال حاضر از نظر وزارت بهداشت ارائه دهندگان خدمت در حوزه طب ایرانی کسانی هستند که یا مدرک تخصصی طب ایرانی دارند یا پزشکان هستند که دوره مورد تایید وزارت بهداشت را گذرانده‌اند. علاوه بر آن مردم می‌توانند به مراکز دانشگاهی و سلامتکده‌ها مراجعه کنند تا پزشک متخصص آنها را ویزیت و شرایط حجامت به صورت کاملا بهداشتی برای آنها فراهم شود. فهرست مراکز مجاز دانشگاهی یا سلامتکده‌ها نیز در سایت انجمن علمی طب ایرانی (itma.ir) وجود دارد.
 
وی همچنین اضافه کرد: در مورد خوراکی‌ها نیز برای هر فصل توصیه عمومی وجود دارد. در زمستان بدن پر از مواد انباشته شده است و نیاز به تخلیه آن‌ها وجود دارد، اما در بهار توصیه می‌شود خوراکی‌هایی مورد استفاده قرار گیرند که اشتها را پاسخ دهد، اما تبدیل به باری برای دستگاه گوارش نشود. آش‌های ترش مثل آش آلو از جمله این خوراکی‌ها هستند.
 
وی ادامه داد: این خوراکی‌ها  به نام «مزوره» شناخته می‌شوند؛ یعنی شکم را پر می‌کنند و در عین حال بار زیادی در مراحل هضم و جذب به بدن اضافه نمی‌کنند. در فصل بهار توصیه می‌شود از خوراکی‌های شیرین و آجیل‌هایی با طبع گرم کمتر استفاده شود. بدن در بهار در شرایطی قرار دارد که می‌خواهد از عوارض ناشی از غلیان مواد رها شود؛ برای همین مصرف خوراکی‌هایی توصیه می‌شود که بار زیادی برای آن نداشته باشد و در عین حال به پاکسازی کمک کند.